Tipy na dárky pro kluky 6-10 let

Je tady prosinec, v ulicích září vánoční výzdoba a den D se nezadržitelně blíží. Proto je na čase pořídit dětem vánoční dárky, ať u stromečku spatříme jejich oči zářící štěstím.  Abychom vám výběr trošku usnadnili, máme pro vás 11 tipů na dárky pro kluky od 6 do 10 let.

1. Dětský kufr a cestovní kosmetický kufřík

Co je poznávacím znamením pravého cestovatele? No přece kufr! Dáváte přednost letadlu nebo autu? Ono je to vlastně jedno. Kufry jsou tvarované tak, aby je šlo snadno umístit do jakéhokoli úložného prostoru a nezabíraly zbytečně moc místa. Naskládat do auta pravidelně tvarované kufry, které do sebe krásně zapadnou, je mnohem snazší a praktičtější, než tam cpát neforemné tašky, ve kterých navíc všechny věci zmačkáte. A pokud bude mít váš malý cestovatel kufr s kolečky a ještě k tomu se svými oblíbenými hrdiny, uvidíte jak rád si ho bude sám nosit (tedy vozit).

Pro lepší styl mu do dovnitř můžete přidat i kosmetický kufřík ve stejném designu, který využije třeba jako úložiště na všechny elektronické nezbytnosti, co s sebou chlapi vozí.

2. Kapesní kvíz

Cestování někdy bývá pro živé neposedné kluky zdlouhavé. Čas v autě, autobuse nebo v letadle jim zkrátí kapesní kvízy plné zajímavostí. Zvládnou je už osmiletí cestovatelé, kteří si mohou vybrat mezi kvízy Chytrá hlavička, nebo Zvířata.

3. Cestovní polštářek

Výlety dokáží pořádně unavit, a proto se hodí mít v autě praktický malý polštářek, který vašemu dobrodruhovi zpříjemní cestu domů. Super tuning je maska na oči, díky které se hezky prospí i za světla.

4. Batoh

Také máte doma kluka neposedu? Pořád by někam chodil, jezdil, prostě je nonstop v pohybu? Pak zaručeně ocení batoh, do kterého si na svých výletech může dát svačinu a cokoli jiného, co zrovna bude potřebovat.

5. Svačinový box a něco na pití

Milovníci cestování vědí, že dříve nebo později se ohlásí hlad a žízeň. Proto je prostě nutnost mít v batohu lahev s pitím a krabičku se svačinou. S oblíbenými hrdiny bude mít piknik styl, ať už na něj přijde řada venku na výletě, nebo o přestávce ve škole.

6. Dětský zavírací nůž

Kapesní nůž pro děti Opinel je skvělým parťákem pro malé dobrodruhy. Na cestách do přírody rozhodně nikdy nesmí chybět. Pomůže vyřezat ze dřeva lžíci, uříznout houbu, postavit bunkr, nakrájet jablko ke svačině a děti ho využijí i na další spoustu věcí. Díky zaoblené špičce a pojistce proti náhodnému zavření či otevření je nůž svým způsobem bezpečný.

7. Čelovka

V zimně je brzy tma, a tak se velkým pomocníkem stává čelovka. Ať už ji kluci využijí při cestě ze školy, u odpoledního stavění sněhuláka nebo při budování iglú, rozhodně se bude hodit. Čelovka ale nezahálí ani v létě při nočních bojovkách.

8. Peněženka

Nejen velcí muži, ale i ti malí někdy potřebují být důležití a zaplatit v obchodě nebo v restauraci. A k tomu samozřejmě potřebují peníze a ideálně ještě stylovou peněženku, se kterou je radost platit.

9. Dinosauři

Máte doma milovníka dinosaurů? V tom případě rozhodně musí pod stromečkem najít své oblíbence. Ať už to budou dinosauří samolepky, tetovačky, nebo něco na tvoření, tihle obři vždy sklidí úspěch.

10. Knihy a encyklopedie

Děti jsou od přirozenosti zvědavé, a to je dobře. Podpořte jejich touhu získávat nové informace a nadělte jim pod stromeček knihu o tom, co je zajímá.

 

11. Společenské hry

To nejvíc, co svým dětem můžete dát, je váš čas. Za špatného počasí klidně zůstaňte doma a vytáhněte společenskou hru. Uvidíte, že se všichni budete královsky bavit. Nezáleží na tom, jestli budete hledat diamanty, nebo si vsadíte na koně, ten společný čas a vzpomínky vám už nikdo nevezme. A věděli jste, že existují společenské hry ze světa Harryho Pottera? Celá rodina se tak může ocitnout v obležení kouzelných tvorů nebo na turnaji tří kouzelníků. Tak vzhůru do toho!

 

Vybrat ty pravé dárky není snadné, ale s našimi tipy rozhodně nešlápnete vedle.