Tipy na dárky pro holky 6-10 let

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé. Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé...  Také už v hlavě slyšíte koledy a přemýšlíte, jaké dárečky letos rozzáří očička vašich dětí? Máme pro vás pár tipů, čím potěšit slečny ve věku 6-10 let.

1. Dětský kufr 

Každá minicestovatelka ocení stylový kufr, do kterého si může uložit všechny důležité věci, ať už vyráží na víkend k babičce s dědou, na týden na hory nebo třeba k moři. Kufr na kolečkách snadno přemístí každá malá cestovatelka a ještě si u toho bude vykračovat jako královna. Co víc si přát?


2. Stylová sada obsahující cestovní tašku, kabelku a toaletní taštičku

Ať už je vaše slečna větší nebo menší parádnice, rozhodně musí být cool. Představte si, jak bude nadšená, až na výlet pojede s krásnou kabelkou přes rameno a k ní perfektně ladící cestovní taškou, ze které nakonec vyndá toaletní taštičku stejného designu... Už to vidíte? Já ano.

 

 3. Dívčí peněženka  

Máte doma malou nákupčí? V tom případě rozhodně potřebuje peněženku, aby mohla zaplatit své úlovky, stejně jako máma. Děti se učí nápodobou a chtějí být jako my. Proto jim udělá radost každá věc jen trošku zavánějící dospělostí. A to peněženka tedy je!

4. Dětské dívčí hodinky

Malá výletnice vždy musí vědět, kdy se vrátit domů. Napovědět jí sice může nějaký dospělák, ale nic nepřekoná pocit důležitosti, když to zvládne sama. Oproti telefonu, který samozřejmě ukazuje čas, mají hodinky dvě obrovské výhody – nemají displej a jsou zároveň módním doplňkem.

5. Batoh pro holky

Také máte, jak tomu říkám, odchodovou básničku? Moje třeba zní: „peněženka, mobil, klíče, peněženka, mobil, klíče...“ No a ty věci člověk musí někam dát. Proto je batoh nezbytným doplňkem, ať už vaše slečna míří na procházku s kamarády, k babičce, nebo kamkoli jinam.

 

6. Lahev na pití

Pitný režim prostě musí být, přes to nejede vlak. Kupovat nové pití při každé cestě z domu je drahé, neekologické a také nepraktické. Proto se hodí vždy mít u sebe lahev s pitím z domova. Tu navíc vaše malá slečna využije každý den ve škole, takže musí být prostě perfektní. Zvolit můžete klidně i termolahev. V zimě v ní vydrží čaj dlouho teplý, což se letos může dost hodit, a v létě zase zůstane pití příjemně osvěžující.

7. Svačinový box

Už dávno jsou pryč doby, kdy nám rodiče balili rohlík se sýrem do ubrousku. A pamatujete si, jak jste ho ve škole vždy vytáhli úplně slisovaný? Říká se, že člověk jí i očima, a proto je lepší používat svačinový box, ve kterém jídlo zachová svůj tvar. Některé krabičky mají i vnitřní oddělovače prostoru, díky čemuž vedle sebe můžete s klidným svědomím dát rohlík, rajče, papriku, okurku... Rohlík nenavlhne a vše si uchová svůj lákavý vzhled.

8. Knihy a encyklopedie

Cestovatelky jsou často hodně zvídavé, a tak jim udělají radost zajímavé encyklopedie. Už jste slyšeli o knize, která vám při světle baterky vyjeví svá tajemství? Nebo o takové, z níž na vás při otočení stránky vykoukne třeba sopka?

9. Společenské hry

Rádi trávíte čas v rodinném kruhu? Potom si můžete program zpestřit některou ze společenských her. Ať už si mezi sebou budete přehazovat horký brambor, nebo se vydáte prozkoumat pyramidy, vždy to bude zábava, při které zároveň trošku potrénujete své mozkové závity. Navíc jako bonus znovu uvidíte rozzářený úsměv vaší dcerky.

10. Tvoření

Děti rády vyrábí, díky čemuž nevědomky zlepšují své motorické schopnosti. Jemný úchop si slečny mohou natrénovat třeba u navlékání korálků a celkově tvoření šperků. Pevnou ruku a přesné tahy zase získají díky malování, ke kterému se jim rozhodně bude hodit výtvarnický kufřík.

11. Zážitek

Máte-li doma cestovatelku tělem i duší, její fantazie začne pracovat, jen co zahlédne krásný, doma vyrobený dárkový poukaz s příslibem velkého dobrodružství.

 

Nápady už máte, teď jen stačí je zrealizovat a užít si rozzářené úsměvy vašich dětí. :-D