Kam v zimě za teplem?

Někdo má rád zimu, jiný léto a další obojí. Ale napadlo vás někdy vydat se za teplem třeba na Vánoce, nebo na Silvestra? Vloni jste to možná nestihli, ale co se vypravit někam za exotikou ještě teď v březnu? Zájezdy last minute jsou za výhodnou cenu a vy se o jarních prázdninách (pokud už u vás nebyly) příjemně ohřejete a užijete si je na 100 %. Z jakých destinací tedy vybírat?

Pokud plánujete využít nabídky cestovních kanceláří, momentálně je pro čtyřčlennou rodinu nejvýhodnější destinací Egypt. Na paty mu šlape Tunis a také Madeira. Trošku vyšší částku dáte za Dubaj, ale stojí to za to. Případně můžete vyrazit bez CK třeba na Sardinii, Havaj nebo na Srí Lanku... Tam všude je krásně teplo i v těchto měsících, kdy u nás vládne chlad. Tak se zasněte a vybírejte... 

Egypt – země pyramid a luxusních turistických resortů

Egypt je momentálně pro Čechy asi nejdostupnější exotická destinace, a to jak finančně, tak délkou cesty. Tu letadlo z Prahy do Hurghady zvládne za 4 a půl hodiny. Od listopadu do dubna se tam teploty pohybují od 22 °C do 28 °C. V noci se sice trochu ochladí, zafouká vítr, ale přes den si můžete užívat opalování a koupání v moři nebo v bazénech.

Příjemné letní teploty jsou skvělé pro návštěvu historických památek. Podívat se na pyramidu, do Káhiry, do Luxoru nebo se plavit po Nilu... U toho se v letních měsících budete pěkně smažit. Teď si tyto výlety vychutnáte plnými doušky. Třešničkou na dortu je krásné ubytování v luxusních resortech za skvělou cenu. V podstatě každý resort má několik bazénů a v mnohých najdete i aquapark plný tobogánů jak pro děti, tak pro dospělé.

Tunis – krásná příroda a pláže

Pro návštěvu Tunisu v zimě je ideální destinací ostrov Djerba. Teploty se tu pohybují okolo 17-22 °C, občas zaprší. Noci bývají chladnější (kolem 12 °C), tak nezapomeňte teplejší oblečení. Djerba vás nadchne krásnou přírodou, plážemi, místní kulturou, památkami, ale také možností ochutnat místní kuchyni. Pokud hledáte relaxační dovolenou na slunci s nádechem exotiky, je Djerba to pravé.

Určitě byste neměli vynechat návštěvu města Houmt Souk, kde můžete navštívit tradiční tržiště a koupit si místní suvenýry. Zajímavým místem je také Borj Ghazi Mustapha, což je pevnost s nádherným výhledem na ostrov. Kromě toho můžete navštívit místní pláž (např. Sidi Mahres), kde si užijete slunce a moře.

Madeira – ostrov věčného jara

Díky celoročním teplotám okolo 20 °C bývá Madeira přezdívána ostrov věčného jara nebo také zelený ostrov. Po celý rok totiž působí jako rozkvetlá zahrada plná vzácných rostlin a zvířat. Pokud hledáte klidnou dovolenou v přírodě, je tento portugalský ostrov skvělá volba.

Madeira nabízí nádherné výhledy na oceán a zelené kopce, ale také mnoho zajímavých tras pro pěší turistiku. Specialitou místní kuchyně jsou jídla z místních ryb jako espada nebo tradiční dort s medem Bolo de Mel. Velmi oblíbené jsou také místní trhy a bazary plné pro nás exotického jídla a suvenýrů.

Dubaj – moderní architektura a luxus

V létě se teplota snadno vyšplhá až na 50 °C, a proto doporučujeme zaletět si do Dubaje spíš v zimních měsících, kdy je tam nádherných 28 °C až 33 °C. Po západu slunce teplota sice rychle klesne k 15 °C, ale to je vlastně spíš výhoda, protože si tělo odpočine od horka.

V Dubaji si užijete moderní zábavu, luxusní hotely a nákupní centra, ale také místní exotickou kuchyni. Kromě luxusu je Dubaj známá svými plážemi a možností vodních sportů jako windsurfing nebo jízda na skútrech. Z místních památek doporučujeme navštívit Dubajské muzeum v pevnosti Al Fahidi Fort nebo Mešitu Jumeirah.

Cesta

Co mají všechny tyto destinace společného? Musíte se tam nějak dostat. Ač je cesta letadlem nejrychlejší a nejpohodlnější volba, vždy je možné si ji něčím zpříjemnit. Třeba my máme své osvědčené vychytávky jako cestovní polštářek se škraboškou 2v1, sadu toaletních lahviček vhodnou do letadla nebo dětský kufr a odrážedlo v jednom. To jsou naši oblíbenci!

     

 

Zdroje: www.eximtours.cz , www.jetbee.aero/cs