Bezpečnost na cestách - viditelnost chodců

Bezpečnost na cestách - viditelnost chodců a cyklistů

Jedno ze základních pravidel bezpečnosti chodců na silnicích je "Vidět a být viděn". Na toto pravidlo je třeba myslet především za šera, tmy i během špatného počasí. Použitím reflexních doplňků zvýšíte viditelnost chodce a tím ochránite život.

Toto dobře vypracované video od bezpecnecesty.cz ukáže dětem i vám, jak my řidiči vás chodce vidíme v různě barevném oblečení či s reflexními prvky.

Lepší viditelnost chodce i cyklisty zvyšuje jeho bezpečnost. O to víc dbejme na reflexní doplňky u dětí, které jsou menší a někdy nevyzpytatelné. 

Porovnání viditelnosti

Obr: zdroj: www.ibesip.cz

Které reflexní doplňky jsou ty pravé?

Nejvyšší viditelnost na silnicích zaručuje reflexní vesta, reflexní pásky nebo v poslední době velice oblíbené reflexní šle. Ne vždy ji ale máme u sebe a tak u nás v sekci BEZPEČNOST najdete velký výběr nejen reflexních vest a reflexních doplňků pro děti i dospělé. Vybrat si můžete reflexní přívěsky, nažehlovací obrázky, které nikdy doma nezapomenete. Doporučujeme také reflexní tkaničky, samolepky, na které nemusíte myslet a máte je na sobě pořád. Do velice tmavých a špatně viditelných silnic se mohou hodit svíticí a blikací doplňky.