5 tipů, jak si zpříjemnit cestu autem

 

Auto je v dnešní době nepostradatelným pomocníkem většiny domácností. Jezdíme s ním na nákupy, do školky, do školy, za přáteli, za rodinou a samozřejmě také na výlety a na dovolenou. Někdy je to cesta na pár minut a jindy jedeme třeba celý den, jen abychom se dostali na vysněnou dovolenou k moři a v zimě na lyžovačku do Alp.

Já a moje rodina rádi jezdíme autem za poznáním a odpočinkem. Teď už to máme vychytané, ale ne vždy tomu tak bylo. Jak si tedy udělat cestu příjemnější? Mám pro vás pár tipů:

1. Hudba

Rádio začíná v autě hrát hned s otočením klíčku. Občas ale ztratí signál, a tak je dobrém mít po ruce USB s písničkami nebo pohádkami. Věřte, že vám to může zachránit nervy. ;-)

2. Clona proti slunci

Sluníčko je kamarád, ale občas dokáže znepříjemnit cestu každému, a to obzvlášť v létě. Vyřešit se to dá slunečními brýlemi nebo v zadní části auta třeba roletkou do okna.

Roletka jednobarevná 42x55 cm, 2 ks

3. Úložné prostory na dosah

Při cestování s dětmi dříve nebo později přijde na řadu dotaz na jídlo a pití. V tomto případě platí heslo „Vždy připraven!“ Proto máme na sedadlech připevněné speciální organizéry s kapsami, které slouží nejen jako úložiště dobrot, ale také jako ochrana proti pokopání a zašpinění sedačky. K nezaplacení je také držák na nápoje pro každého v autě, to mi věřte.
Organizér na přední sedadlo ORANGE

4. Zábava pro spolucestující

Často na cestách hrajeme slovní hry, vyprávíme si příběhy nebo třeba počítáme zelená auta apod. Ale ne vždy má člověk chuť a energii si povídat nebo zpívat a pokud děti na delší cestě neusnou, je třeba je něčím zabavit. Jenže hračky, pastelky, telefony a tablety rozházené po autě nejsou zrovna to pravé. Proto nedám dopustit na organizér na přední sedadlo, kam všechny věci ještě před cestou umístím. Mým favoritem je organizér se stolkem, kde si děti mohou malovat a hrát. Synovým oblíbeným pomocníkem je držák na tablet, který mu zajistí pohodlné sledování filmů a seriálů. K tomu ale rozhodně nezapomeňte přibalit sluchátka, díky kterým nebudou rušeni ostatní lidé v autě (a hlavně řidič).

 

5. Spící dítě = hodné dítě

Když vyrážíme k moři, vždy se snažím cestu naplánovat tak, abychom vyjížděli na noc. Děti potom většinu času prospí a já na sedadle spolujezdce také občas zavřu očko. Abych nám spaní v autě trošku zpříjemnila, připevňuji na bezpečnostní pás speciální polštářek, nebo si každý vezmeme své oblíbené zvířátko, které slouží jako polštářek a zároveň maska na oči. To je můj favorit. A samozřejmě nesmí chybět také heboučká deka na přikrytí, která zahřeje a přinese dětem sladké sny.

Hurá na cestu!

Tak! Teď už jste připraveni a můžete vyrazit za dobrodružstvím. Věřte mi, že čím příjemnější je cesta, tím lepší je zážitek z celé dovolené.