Sluneční brýle KiETLA - časté otázky

Dětské prémiové sluneční brýle poskytují tu nejvyšší ochranu UV filtrů spolu s filtrem modrého světla v kvalitních polykarbonátových sklech. Jedinečné jsou i díky své nerozbitnosti a ohebnosti, lehkému flexibilnímu rámu bez nebezpečných pantů a šroubů. Dokonalá ochrana i pro ty nejmenší děti. Cena brýlí ale není nejnižší, tak často váháte a ptáte se. Brýle jsme sami okoukli, děti vyzkoušely a některé už patří do jejich výbavy.

Nejsem si jistý/tá, jakou mám zvolit velikost

Stane se, že děťátko má věk na rozhranní dvou velikostí, nebo je ve svém věku nestandardně veliké vůči ostatním a tak se bojíte kupovat brýle naslepo bez vyzkoušení? Jak na to? První věc, kterou doporučujeme je změřit šířku obličeje - rozpětí viz. Tabulka.

Brýle KiETLA nabízíme v mnoha velikostech dle věku a dle typu. Nejoblíbenější u zákazníků jsou: 

Pokud vaše dítě spadá do dvou velikostí dle věku a je někde uprostřed, nebála bych se zakoupit velikost větší. Brýle mají panty pružné, které budou držet i dítěti o cca pár měsíců před doporučenou velikostí. Navíc dětem vydrží mnohem déle. Např. můj mladší syn Filip má rok a půl. Filip je už od narození větší než jeho vrstevníci. Vyzkoušela jsem mu brýle (starší typ KiETLA) 0-18 m, 12-30 m i 2-4 roky. Brýle 0-18 m mu docela ještě sedí, ale 12-30 m jsou přesto lepší, přesně jak doporučuje výrobce. Brýle 2-4 roky mu, ale drží také pěkně, proto bych u něj volila brýle 2-4 roky.

Na fotografiích je Filip (1,5 roku) s brýlemi KiETLA staršího typu DiaboLa 0-18 měsíců krémová barvy a JokaKi 12-30 měsíců barvy mentolové

U syna Davídka (5 let) jsem vyzkoušela brýle 2-4 r a 4-6 let. Díky pružným pantům by jistě letos mohl mít brýle JokaLa 2-4 roky, takže vidím, že brýle mohou mít i delší věkové rozpětí, ale samozřejmě záleží na dítěti a jeho velikosti hlavy. Brýle 4-6 let Davídkovi sluší mnohem více a díky své velikosti budou pro něj ideální ochrana před sluníčkem.

Na fotografiích je David (5 let) s brýlemi KiETLA staršího typu JokaKid’s 4-6 let barvy tmavě šedé a paví modré.

Je vaše dítě nestandardní, a obvykle se vymyká tabulkám?  Malá pomůcka, která vám pomůže je TATO ŠABLONA. Šablonu s volenou velikostí si vytiskněte, vystřihněte a přiměřte. 

Jsou opravdu nerozbitné?

Bohužel nevím, nezkoušeli jsme je schválně rozbíjet. Ale pokud jde o menší batolata, která ráda tahají a hýbají nožičkami brýlí (takto už mi kluci zničili troje brýle), tak se nestane, že se polámou v pantech. Bočnice nemají žádné ostré hrany nebo šroubky jak to bývá obvyklé u jiných brýlí, ale speciální cikcak systém, který se chová jako pružinka. Děti mohou s bočnicemi provádět různé kousky a nepolámou je, ani se nezraní o ostré hrany.

Brýle by měly vydržet pád na zem, a my věříme výrobci, že vydrží mnoho útrap. Součástí brýlí je také odnímatelná gumička, která brýle udrží u dítěte déle.

 V článku a na našich dětech byly použity starší typy KiETLA brýlí. Velikosti a kvalita se nijak nemění, a pokud stále váháte, rádi poradíme. Navíc si nyní můžete vybírat z více typů (tvarů) a od roku 2022 máme k dispozici i krásné nové barvy. 

 

Brýle KiETLA nabízíme v několika velikostech dle věku a dle typu. Stačí si vybrat: