Pura® láhve - časté otázky

Pura® Termo a Pura® Nerezové láhve jste si velmi oblíbili. Mají mnoho výhod, které najdete v popiscích jednotlivých láhví. Ale přesto se nás na některé další otázky ptáte před i po nákupu. Pokud právě hledáte radu ohledně PURA láhve, třeba zde naleznete odpověď.

❔ Pasují všechny doplňky k mé láhvi?

Všechny láhve Pura® Termo i Pura® Nerezové mají stejný průměr hrdla, a tak všechny doplňky od saviček až po sportovní uzávěry pasují ke všem láhvím a tak jedna láhev poslouží od miminka po dospělost.

❗️ Existuje výjimka: silikonový chránič na dno láhve a silikonový návlek pasuje pouze na láhve s objemem: 150 ml, 260 ml a 325 ml. Tyto láhve mají tělo užší. Na láhve od 475 ml a větší chránič dna a návlek NEkupujte!

❔ Jaký je rozdíl mezi nerezovou a termo láhvi PURA?

Termo láhev Pura®: největší předností je termoizolace. Nápoj v ní vydrží teplý několik hodin. Láhev je dvouplášťová, je lehce těžší než nerezová láhev. 

Nerezová láhev Pura®: je láhev na pití vyrobená z antibakteriální nerezové oceli #304 (18/8), nemá termoizolační schopnosti. Tím, že láhev není dvouplášťová, je lehčí než termoláhev.

 

❔ Koupil/a jsem si Láhev Pura a neudrží nápoj teplý.

1.Zkontrolujte vaši láhev Pura®, zda-li má na těle nápis INSULATED. Pokud na vaší láhvi tento nápis chybí, pravděpodobně jste objednali láhev nerezovou. Termoizolační vlastnosti mají pouze láhve s označením v názvu TERMO.

2. Pokud je vaše láhev Termo a má na sobě nápis INSULATED a přesto neudrží teplotu, mohli jste udělat chybu a láhev špatně uzavřít, nebo jste výjimečně narazili na vadný kus, či uzávěr. V tomto případě doporučujeme, než budete láhev reklamovat ještě jednou doma vyzkoušet. Nalejte do láhve teplou vodu, zkontrolujte uzávěr, pokud máte jiný uzávěr, můžete vyzkoušet také. Pokud i po té voda po 2 hodinách vychladne, láhev reklamujte.

 

❔ Jak zvýšit termoizolační vlastnosti? Potřebuji aby nápoj vydržel teplý déle než 6 hodin.

Kvůli silikonovému uzávěru mají láhve časově omezenou schopnost udržení teploty obsahu. Pokud chcete udržet teplotu nápoje ještě déle, použijte Silikonový těsnící disk Pura®. (Prodává se samostatně.)

❔ Je PURA® Láhev vhodná do myčky?

✅ Nerezové láhve Pura® lze mýt v myčce.

❌ Termo láhve Pura® se nedoporučují mýt v myčce pro zachování termo-izolačních vlastností.

Proč se nedoporučuje nalévat do láhve vařící nápoje?

Pura® láhev je určena pro všechny věkové skupiny vč. miminek. Z láhve se rovnou pije, a proto v žádném případě nedoporučujeme do láhve nalévat příliš horké nápoje, aby nedošlo k opaření. Teplota nápoje by měla být tak akorát ke konzumaci nebo lehce teplejší v případě že víte, že bude dítě pít až za pár hodin. U miminek nejdříve vyzkoušejte teplotu tekutiny na předloktí.

Nerezové Pura® láhve nejsou termoláhve, nalití horké vody může láhev zahřát na vysokou teplotu!

Pro udržení teploty převařené vody doporučujeme spíše klasickou termosku. Pokud přece jenom chcete do láhve nalévat horký nápoj z jiných důvodů, berte ohled na silikonové části láhve a nechte ji vychladnout alespoň na 80°C. 

❔ CHCI pro dítě objednat PURA® láhev s pítkem/savičkou, ale nemáte v barvě, která se mi líbí. 

Pokud není láhev v nabídce, nevadí. Tato láhev má mnoho možností. Podívejte se, zda-li ve vaší barvě máme láhev s brčkem a k ní jen přikoupíte vhodné pítko. Toho, že jste museli přikoupit doplněk navíc litovat nemusíte. Dítě vám za chvíli odroste a brčko, jako by jste našli. Můžete se také podívat do doplňků a přikoupit silikonový návlek v barvě, která se vám líbí.

 

 

Tip na závěr: Pokud kupujete svou první Pura® láhev, doporučujeme rovnou přikoupit pár doplňků. Ano, nyní je nepotřebujete, ale dítě vám brzy vyroste z pítka, či brčka. Navíc, silikonové části děti rychleji opotřebovávají okusováním.

Doporučujeme dokoupit: k savičce pítko / k pítku brčko / k brčku sportovní uzávěr s brčkem či rovnou sportovní uzávěr / ke sportovnímu uzávěru ještě jeden a v jiné barvě, ať je láhev proměnlivější. Odpadne vám další nakupování doplňků a s tím spojené poštovné.