Velikonoce 2020 s dětmi

Velikonoce trochu jinak aneb vykoledovat můžeme nejen sladkosti

Taky jsou Vaše děti smutné, že nebude letos koleda jako v letech minulých? Máme pro Vás pár tipů jak udělat i tyto Velikonoce skvělé a nezapomenutelné.
Když zapojíme fantazii a trochu úsilí, tak vykouzlíme úsměvy na tvářích nejen dětí, ale i našich. Nic nepotěší rodiče jako šťastné dítě.
 
 

Nabízíme pro začátek několik myšlenek a věříme, že Vás napadnou ještě další


1. Velikonoční zajíček

Velmi jednoduché a děti ocení naši "vynalézavost", můžeme poschovávat po bytě nebo zahradě různé dobroty nebo drobné dárečky.
   

2. Cesta za Velikonočním pokladem

Chce to trochu přípravy, ale výsledek bude úžasný. Připravíme dětem plánek cesty za pokladem a můžeme přidat i různé úkoly. Pokud není možné využít zahrady, vystačíme si i s bytem.
Podle mapky půjdou děti cestou k pokladu. Mapa může být klasická, ale můžeme děti navést  i pomocí postupných stanovišť, kde budou čekat další nápovědy - taková stopovaná ( Kuchyni můžeme popsat jako - místnost, kterou milujeme ze všeho nejvíc, když nám kručí v břiše. K zásuvce s příbory navedeme děti slovy - Je to až k nevíře, na stole mám talíř s jídlem, něco mi chybí, abych nejedl jako zvíře.)
Určitě vás napadne i plno dalšího a pro větší děti i něco složitějšího.
 
 

3. Virtuální koleda

Je doba moderní, tak proč tentokrát nekoledovat i virtuálně (přes telefon, Skyp, Messenger, ...) u prarodičů, u tet a strýčků, u kamarádů i u známých. Ano, v daný okamžik alespoň malou výslužku musí nahradit rodiče, než se k dětem dostane ta virtuálně vykoledovaná.
 

4. Koleda, koleda

Koledovat jen jedenkrát  u maminky asi nebude moc velká zábava, ale co kdyby maminka hrála třeba i babičku, sousedku, tetu, atd (stačí změna hlasu nebo postoje). A nebo pokud děti řeknou pokaždé jinou koledu mohou dostat i u jedné osoby vícekrát - přišel přeci s pomlázkou jiný koledník.
 
 
Těšíme se, až nám napíšete jak jste si Velikonoce užili.