Nejlepší aquaparky v Čechách a okolí aneb Kam s rodinou na výlet

Každý rok, těsně před začátkem jara už na nás začíná být sychravého počasí dost, a proto pokukujeme, kde bychom si mohli alespoň na chvíli připomenout letní pohodu. A tak jsme se rozhodli zajít do aquaparku. Vše je třeba promyslet a naplánovat, takže jsem si nejprve na internetových diskusích našla doporučení od rodičů. A abych vás ušetřila několik hodin pročítání opakujících se komentářů, sepsala jsem tipy na nejlepší aquaparky v Čechách a okolí, které si rodiče s dětmi chválí.

Nejoblíbenější české aquaparky

Začněme nejprve u nás. V Čechách je v podstatě v každém větším městě bazén, ale to není to, co hledáme. Co nám tedy doporučují maminky a tatínkové na sociálních sítích a rodičovských portálech?

Aquapark Babylon Liberec

Už při příchodu do areálu na vás dýchne jedinečná atmosféra, kterou jinde nenajdete. Na první pohled vás ohromí nástěnné malby a plastické kulisy. A tak můžete přímo z vody pozorovat sarkofág kapitána Nema, maják, obří chobotnici, vzducholoď nebo třeba světelné varhany. Pětkrát denně v atriové hale uslyšíte varhanní hudbu doprovázenou barevnými světly a třikrát za den je u bazénů laser show. Teplota vody je udržována mezi 27 °C a 30 °C.

Zdroj: www.centrumbabylon.cz

Spoustu zábavy si užijete na vodních skluzavkách, čtyřech tobogánech (je tu i obrovský trychtýř), v divoké řece nebo v bazénech s vodotrysky a gejzíry. Potom si můžete odpočinout ve vířivce, proplout jeskyněmi s akvárii, navštívit džungli s vodopádem a relaxovat v saunovém světě. V areálu je k dispozici i bar s občerstvením. V letních měsících je navíc otevřena i sluneční terasa s výhledem na Ještěd a panorama Liberce a také venkovní relaxační zahrada s lehátky.

Otevírací dobu a ceník najdete přímo na webu tohoto libereckého aquaparku. V areálu Babylonu máte k dispozici i Wellnes a další atrakce pro děti jako Lunapark, Fajn Park nebo IQ Park. Na celý víkend tu máte o zábavu postaráno a možná ani všechno nestihnete.

 

Aquapalace Praha

Tohle je nefalšovaný vodní svět na okraji Prahy plný tobogánů, skluzavek, vodopádů a vodních rostlin. Prostě si tu připadáte jako v tropickém ráji. Postupně zde objevíte 12 tobogánů (některé jsou mírnější, na jiných z vás bude adrenalin cákat jako o život), umělé vlnobití a parádní 250 m dlouhou divokou řeku, která protéká celým vodním světem.

Zdroj: www.aquapalacehotel.cz

Spoustu zábavy si užijete také ve třech palácích vodního světa. U dětí je asi nejoblíbenější Palác pokladů s pirátskou lodí, vodními příšerami a umělým vlnobitím. Pro nejmenší je tu i zákoutí s brouzdalištěm, skluzavkou a dětským bazénkem, pro starší pak prostor pro relaxaci s vířivkou a masážní lavicí.

V Paláci dobrodružství vás uchvátí adrenalinové tobogány a jízda po tmě nebo v tunelu za doprovodu světelných a zvukových efektů. Užít si tu můžete i jízdu na pneumatikách, která končí v divoké řece, nebo strmé skluzavky končící v pomalé řece s jeskyněmi a lagunami. Rozhodně zajděte i na tobogán Magic Tube, kde zažijete vesmírnou či nebeskou jízdu s virtuální realitou. Od května je otevřená i venkovní divoká řeka a vířivky.

Po tom všem si nezapomeňte odpočinout v Paláci relaxu, kde si užijete poklidné plavání, vířivky, masážní lavice a samozřejmě i lehátka na relaxační terase. Zavítat můžete také do sauny.

V aquaparku najdete i korálový dóm, kde se ocitnete v podmořském světě s pestrobarevnými rybičkami, mořskými hvězdicemi a dokonce i želvami. Ten doplňuje bazén s teplou vodou až 31 °C a proteplená písčitá pláž s karibským koktejlovým barem. Odvážlivci určitě rádi vyzkouší potápěčskou jámu s možností ponoru až do 8 m. Nebojte, samozřejmostí je kvalifikovaný instruktor. V areálu najdete také saunový svět, který nabízí finské sauny, římské lázně, severský srub, zemní baňu, tropický déšť i venkovní vířivku.

Během jednoho dne se všechno snad ani nedá stihnout, a proto se vám bude hodit ubytování v Aquapalace hotelu Praha. Otevírací dobu a ceník najdete na oficiálním webu.

 

Aqualand Moravia

Tento největší aquapark v Čechách najdete v Pasohlávkách. V zimě si tu užijete spoustu zábavy v rozlehlých vnitřních prostorech a v létě ještě víc, protože je k dispozici i obrovský venkovní areál napěchovaný bazény s tobogány.

Co vás tady čeká? Dominantou je Neptunův bazén s vodní stěnou, masážními tryskami, barem a teplotou vody 30 °C. Celoročně je otevřeno devět tobogánů, kde si užijete single klikatou jízdu, magickou jízdu ve tmě, superrychlou skluzavku i závody na dvojité skluzavce. Nebo nasednete na raft pro dvě osoby a vyrazíte na klasický klikatý tobogán, projížďku pod hvězdným nebem, případně si užijete skluz po vodní urampě.
Aqualand Moravia

Zdroj: www.aqualand-moravia.cz

K odpočinku rozhodně využijte vířivku pod umělou noční oblohou s vodou vyhřátou na krásných  35 °C nebo relaxační bazén s vodními a vzduchovými tryskami pro kombinovanou masáž. Velký zážitek vás čeká v celoročně otevřených venkovních bazénech s teplotou vody 37 °C a v teplých venkovních vířivkách s výhledem na Pálavu.

Dětská část nabízí atrakce jako skluzavku, vodní dělo nebo obří houbu, ze které se valí vodní stěna. K dispozici je i „suchý“ dětský koutek se židličkami a hračkami.

Zdroj: www.aqualand-moravia.cz

No a v létě nebudete vědět co dřív, protože k tomu všemu přibudou ještě venkovní bazény, dětský vodní hrad, klidná řeka, nafukovací svět a 8 dalších tobogánů.

Aktuální ceny najdete na webu aquaparku.

 

Zahraniční aquaparky v dojezdové vzdálenosti

Pokud vás láká spíše cizina, využijte některý z následujících tipů...

Erding Therme

Tento aquapark se nachází nedaleko německého Mnichova a je největším termálním lázeňským komplexem v Evropě. Nabízí bazény, sauny, wellness centrum a obrovské množství různých vodních atrakcí. Najdete tu 28 tobogánů, a to nejen pro dospělé a velké děti, ale i pro ty menší. Zábavu si užijete také v bazénu s vlnami nebo v divoké řece. Odpočinek na vás čeká v saunovém světě či u bazénových barů. Díky palmám okolo vás si budete připadat jako v tropickém ráji.

Zdroj: www.therme-erding.de

Aktuální ceny najdete v e-shopu tohoto aquaparku.

 

Mariba

Za necelé dvě hodinky jste z Prahy v německém aquaparku Mariba, kde na vás čeká velký zážitkový bazén rozdělený na několik sekcí. Tam najdete bazén s vlnami, vířivky a obří skluzavku, kde se projedete na pneumatikách skrz černou díru se světelnými a zvukovými efekty. Děti si užijí zábavu na opičím ostrově, kde najdou i bublinkové žáby nebo si pohrají s hračkami na souši. V areálu je k dispozici i občerstvení a výborné chlazené nápoje. Odpočinout si můžete v saunovém ráji nebo ve wellness spa. 

Víc informací včetně cen najdete na oficiálním webu.

Zdroj: www.mariba.eu

 

Aquaworld resort Budapešť

V maďarské Budapešti se rozprostírá vodní svět, kde najdete 17 bazénů (kryté i venkovní), vířivky a 11 tobogánů či skluzavek. Navíc se můžete prohánět po vodní hladině v uzavřené kouli (waterball) nebo si vyzkoušet potápění. Nezapomenutelné je krásné prostředí pod prosklenou střechou a animační programy jak pro děti, tak pro dospělé. Otevírací dobu a ceny najdete na webu aquaparku.

Aquaworld resort BudapešťZdroj: www.aquaworldresort.hu

 

Aquapark Piratenwelt

Z Českých Budějovic jste za necelé dvě hodinky v rakouském aquaparku Piratenwelt, kde na vás čeká pirátský vodní svět. Tady se děti opravdu vyřádí. Pirátská loď, vodní děla, tobogány, skluzavky, dětská zátoka, 5D kino a další atrakce rozhodně stojí za to. Ceny najdete na oficiálním webu.

 Zdroj: www.piratenwelt.at

Přejeme příjemnou cestu

Tak už víte, kam si vyrazíte užít vodní radovánky? Ať už zvolíte bližší nebo vzdálenější destinaci, nezapomeňte si zpříjemnit cestu. Třeba v našem autě rozhodně nesmí chybět držák na tablet, držáky na nápoje, cestovní polštářky pro celou rodinu, roletky proti slunci a děti nedají ani ránu bez slunečních brýlí (a my taky ne). No a do aquaparku si samozřejmě vždy přibalíme i praktické rychleschnoucí multifunkční ručníky.

Cestovní ručník SoftFibre Trek Towel Advance L  

 

Zdroje:

www.centrumbabylon.cz/cs/

www.aquapalacehotel.cz/cz/aquapalace-praha

www.aqualand-moravia.cz

www.therme-erding.de

www.mariba.eu

www.aquaworldresort.hu/cz

www.piratenwelt.at